غذاهای کریسمس در سرتاسر جهان طعم ها و سنت های منحصر به فردی برای هر کشوری دارند. از سوپ تند پورتوریکویی گرفته تا گوشت دودی لهستانی، هر کدام جشن کریسمس شما را رنگارنگ و متفاوت می کند.
غذاهای کریسمس از سراسر جهان طعم خاص و متفاوتی به جشن سال نو می دهند. از اروپا تا جنوب آسیا، کریسمس تجربه ای متفاوت با طعم ها و عطرهای بی نظیر را به ارمغان می آورد. در کشورهایی مانند دانمارک و فنلاند، ماهی شور یکی از محبوب ترین غذاهای شب کریسمس است و طعم خاص و لذت بخشی به این جشن می بخشد. در کشورهای جنوب آسیا مانند هند و اتیوپی در آفریقا، خورش های تند و متنوع همراه با کیک برنجی یا نان مخمری به عنوان غذاهای مخصوص در پایان روزه ظهور (آیین قبل از کریسمس) سرو می شود. در زیر شما را با غذاهای مختلف کریسمس در سراسر جهان آشنا می کنیم.
با غذاهای کریسمس در جهان آشنا شوید:
ژولسیلد دانمارک
در دانمارک، “شاه ماهی” یا “شاه ماهی” به اشکال مختلف، از جمله شور، دودی یا سرخ شده، در منوی سالانه دیده می شود. اما کریسمس یک مناسبت ویژه برای تهیه نوع خاصی از آن به نام “Julesild” است. این غذای محبوب در واقع شاه ماهی شور است که با ادویههایی مانند دارچین، میخک و چوب صندل طعمدار میشود و به عنوان پیشغذا در چیزی که به عنوان «ناهار کریسمس» شناخته میشود، سرو میشود. ‘ناهار کریسمس’ رویدادی است که در ماه دسامبر با دوستان، خانواده و همکاران برگزار می شود.
منبع تصویر: dittelekkeberg.dk. عکاس: ناشناس
برای لذت بردن بیشتر از Jølsild، بهتر است این پیش غذا را با یک تکه نان چاودار دانمارکی یا Rogbrod و کمی سس Remoulade خانگی میل کنید. علاوه بر یوسل، گراولاکس (سالمون پخته شده) و انواع گوشت های پخته شده نیز در کریسمس سرو می شود که تجربه خوشایندی را برای مهمانان فراهم می کند.
parsh; لهستان
شام شب کریسمس در لهستان با سنت های خاص خود، بدون گوشت و با ظهور اولین ستاره در آسمان شب آغاز می شود. در این جشن 12 غذا سرو می شود که نمادی از 12 «حواریون» (اصحاب عیسی) و 12 ماه سال است. این غذاهای سنتی که هر کدام داستان خاص خود را دارند، شامل ماهی، پیروگی (کوفته شکم پر)، انواع دسرهای میوه و خشخاش و سوپ های مخصوص می باشد. جشن کریسمس با سوپ چغندر به نام Barszcz آغاز می شود. برای پخت این سوپ، چغندر خام را در آب سبزیجات با کمی سرکه و سیر میجوشانید تا پس از صاف کردن، آبگوشتی خوش رنگ و لذیذ به دست آید.
منبع تصویر: Eatclub.de. عکاس: ناشناس
این سوپ سنتی با کوفته های کوچک پر از قارچ به نام اوسکا سرو می شود. اوشکا به معنای گوش های کوچک است و طعم بی نظیری دارد.
بیبینکا. فیلیپینی
“Bibengka” یک کیک برنج خوشمزه است که با آرد برنج تهیه می شود و با شیر نارگیل، کره و تخم مرغ طعم دار می شود. این کیک معمولاً به عنوان صبحانه بعد از عشای شب کریسمس در فیلیپین خورده می شود. نسخه های جذاب بیبینکا با پنیر ذوب شده، تخم مرغ اردک نمکی و مقداری نارگیل خرد شده تزئین شده است.
منبع تصویر: Tastingtable.com. عکاس: ناشناس
کیک بیبیکای سنتی معمولاً روی زغال داغ در یک گلدان سفالی پوشیده از برگ های موز پخته می شود. اما می توانید این کیک شیرین و شور را به راحتی در فر خانگی و با استفاده از قالب کیک درست کنید.
سوربوتیل؛ از طریق هوا
ایالت گوا (گوا) در غرب هند حدود چهار قرن در معرض مستعمره پرتغال بود. به همین دلیل، جشن های کریسمس را تحت تأثیر سنت های پرتغالی برگزار می کند. علاوه بر سرودهای کریسمس و صحنههایی از دوران کودکی عیسی، یکی از بخشهای اصلی جشنهای شب کریسمس گوا، غذای سورپوتل است.
منبع تصویر: sanjeevkapoor.com. عکاس: ناشناس
سوپاتل یک سوپ تند است که به طور سنتی به آرامی با گوشت در مخلوط دارچین، زیره و فلفل کشمیری پخته می شود. اما گاهی در تهیه آن از جگر و قلب نیز استفاده می شود. سانا، کیک برنجی حاوی شربت نارگیل نیز همراهی عالی برای سورپوتل است و طعم این سوپ تند را تکمیل می کند.
بوچلاتو سیسیل
سیسیل به خاطر دسرهای خوشمزه اش معروف است و باید از دسرهای معروفی مانند کانولی، کاساتا و ژلاتو پسته تشکر کنیم. در حالی که بیشتر ایتالیاییها ناهار کریسمس خود را با پانتون پر از شکلات یا کشمش به پایان میرسانند، سیسیلیها به سراغ Buccellato میروند.
منبع تصویر: giallozafferano.it. عکاس: ناشناس
بوسلاتو یک کیک گرد است که با انجیر خشک، بادام و پسته تزئین می شود. دلیل طعم متمایز و لذیذ این کیک، افزودن شربت غلیظ مارسالا به خمیر قبل از پخت آن است.
لانتلاتیکو فنلاند
در فنلاند، بزرگترین جشن جشن در شب کریسمس برگزار میشود و گوشت خوک کباب شده، ماهی دودی و سالاد چغندر شور از غذاهای اصلی این شب هستند. سبزیجاتی که در کنار گوشت سرو می شوند نیز جایگاه ویژه ای دارند که مهم ترین آن «لانتولاتیکو» است. Lantilätikko در واقع از شلغم تهیه می شود و طعم خوبی به میزهای کریسمس فنلاندی می بخشد. هنگام تهیه این غذای سنتی، شلغم ها را ابتدا آب پز و له می کنند، سپس با خامه غلیظ، آرد سوخاری، جوز هندی و ملاس مخلوط کرده و در فر می پزند.
منبع تصویر: reseptivihko.net. عکاس: ناشناس
برای بدست آوردن سطحی طلایی و ترد، قبل از پخت مقداری خرده نان کره شده روی لانتیاتیکو می پاشند. این غذای لذیذ با طعم غنی و بافت لطیف خود در کنار سایر غذاهای سنتی فنلاندی از جایگاه ویژه ای در جشن های کریسمس برخوردار است و طعمی گرم و فراموش نشدنی به مهمانان می دهد.
پانچ ناودنو; مکزیک
اگر به دنبال یک نوشیدنی سالم و خوشمزه کریسمس هستید، پانچ ناویدینو یا پانچ کریسمس مکزیکی یک انتخاب عالی است. این نوشیدنی گرم و میوه ای از جوشاندن میوه هایی مانند گواوا و سیب با شکر خام نیشکر، دارچین و گل ختمی تهیه می شود. پانچ ناودانو به طور سنتی در روزهای قبل از شب کریسمس در لاس پوساداس سرو می شود. مراسم Las Posadas در واقع یک سفر نمادین برای یادآوری سفر یوسف و مریم از ناصره به بیت لحم است و به مدت یک هفته ادامه دارد.
منبع تصویر: mccormick.com. عکاس: ناشناس
برای کسانی که می خواهند طعم قوی تری داشته باشند، نسخه ای از این نوشیدنی به نام “پانچه کن پیکه” وجود دارد. نویدنو پانچ با ترکیب طعمهای شیرین و معطر، فضای گرم و جشن کریسمس مکزیکی را به ارمغان میآورد و تجربهای شاد را برای فصل خلق میکند.
سوپ گالت؛ اسپانیا
در کاتالونیا، ناهار کریسمس با sopa de galettes شروع می شود. گالت ها یک سوپ گوشتی و خوش طعم با ماکارونی صدفی است که در آن شناور است. تهیه این غذا نیاز به حوصله و دقت زیادی دارد. از آنجایی که آب آن از مخلوط استخوان گاو و خوک، سینه مرغ و سبزیجات تهیه می شود، باید چند ساعت با حرارت ملایم بجوشد تا طعم عمیق و لذت بخشی به دست آید.
منبع تصویر: mundodeportivo.com. عکاس: ناشناس
بعد از آماده شدن آبگوشت، گوشت گوساله و گوسفند تازه چرخ شده را به شکل توپ های کوچک در آورید و به همراه گالت، پاستا صدفی بزرگ که در کاتالونیا محبوبیت دارد، به سوپ اضافه کنید.
پاستل. پورتوریکو
کریسمس در پورتوریکو با انواع غذاهای گوشتی مانند پرنیل (گوشت کباب شده آهسته) و arroz con gandoles (برنج با نخود) جشن گرفته می شود. یکی از غذاهای پرطرفدار در این فصل پاستیل است. پاستیل ها نوارهایی از برگ های موز هستند که با گوشت چرخ کرده پر شده اند.
منبع تصویر: Wrapitupfood.com. عکاس: ناشناس
پاستل ها بسیار شبیه به «تامله مکزیکی» هستند. اما تفاوت در روش پخت نهفته است، زیرا به جای بخارپز آب پز می شود. برای طعم بهتر، پاستیل ها را با ادویه های خانگی که مخلوطی از سیر، پونه کوهی، فلفل سیاه و زردچوبه است، چاشنی می کنند.
PinkGot. نروژ
در ساحل غربی نروژ، 24 دسامبر، خیابانها مملو از بوی دود و دندههای بره است که روی زغال میپزند. «پینکگوت» غذایی سنتی است که ابتدا آن را خشک، نمک زده یا دود می کنند و سپس به آرامی روی چوب توس می پزند تا گوشت نرم و آبدار به دست آید.
منبع تصویر: وب سایت meny.no. عکاس: ناشناس
Pinkjot معمولا با پوره شلغم و هویج و مربای شیرین کرن بری سرو می شود.
گوشت خوک پخته شده؛ ونزوئلا
“نان خوک” (pan de jamon) یک نان شیرین و خوش طعم ونزوئلا است که در سال 1905 در کاراکاس اختراع شد و به طور سنتی در شب کریسمس سرو می شود. طبیعتاً در ماه دسامبر در نانوایی ها نیز پخته می شود. این نان بلند و خوشمزه شبیه رول سوئیسی است.
منبع تصویر: theworldinrecipes.com. عکاس: ناشناس
نان خوک را می توان با خمیر فیلو درست کرد و با گوشت خوک بوداده، کشمش و زیتون سبز پر کرد و برای خاص تر شدن آن می توانید کمی پنیر به آن اضافه کنید. این نان خوشمزه در کنار غذاهای ونزوئلا مانند هالاکاس (خمیر ذرت آب پز پر از گوشت) و دسر پاپایا (دولچه د لکوزا) سرو می شود.
پودینگ مالوا; آفریقای جنوبی
پودینگ ملوا یک کیک اسفنجی خوشمزه است که با مربای زردآلو درست می شود. این دسر خوشمزه یکی از محبوب ترین دسرهای آفریقای جنوبی است که برای مناسبت های خاص تهیه می شود و در کریسمس انواع مختلفی از آن با نوشیدنی های تهیه شده از میوه مارولا سرو می شود.
منبع تصویر: Fatafeat.com. عکاس: ناشناس
در حالی که کیک هنوز داغ است، مقدار زیادی از سس کره شیرین را روی آن بپاشید. این سس به پودینگ مالو بافتی چسبناک و کاراملی شبیه پودینگ تافی می دهد.
منوی دورو وات؛ اتیوپی
در اتیوپی، اتیوپیایی های ارتدکس کریسمس یا گانا را در 7 ژانویه جشن می گیرند. پس از 43 روز روزه داری، این جشن در 25 نوامبر با سرو غذای ملی اتیوپی معروف به “خروس دورو وات” آغاز می شود. Rooster Dorowat یک خورش مرغ تند با تخم مرغ های آب پز سفت است که با طعم بربر (ادویه های سنتی اتیوپی مانند شنبلیله، هل، گشنیز و سایر ادویه ها) و مقدار زیادی کره شفاف شده است.
منبع تصویر: ministryofcurry.com. عکاس: ناشناس
برای سرو دورو وات دک نیازی به کارد و چنگال نیست. بهترین راه برای خوردن این سوپ خوشمزه با اینجرا، نان مخمری محبوب اتیوپیایی است.
فارووا. برزیل
مهمانی شام کریسمس در برزیل از اواخر شب شروع می شود و معمولاً تا سحر روز کریسمس ادامه دارد. این جشن شامل غذاهایی مانند “باکالهائو” (ماهی خشک و شور)، بوقلمون یا مرغ بریان شده، و غذاهای سبک مانند سالاد کلم، سیر و سیب زمینی است. اما یکی از غذاهایی که تقریبا همیشه در جشن های کریسمس برزیل وجود دارد، فاروفا است.
فاروفا دارای بافتی شبیه نان است که از آرد کاساوا برشته شده تهیه می شود و طعمی غنی و خوشمزه از کره و سیر دارد. این غذا معمولا با مخلفاتی مانند گوشت دودی، کشمش و گردو سرو می شود.
منبع تصویر: goya.com عکاس: ناشناس
اگر شما نیز با دیگر غذاهای کریسمس در سراسر جهان آشنا هستید، خوشحال می شویم تجربیات و دانش خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع تصویر جلد: 3seaseurope.com. عکاس: ناشناس
سوالات متداول
معروف ترین غذاهای کریسمس در جهان کدامند؟
Juelsield از دانمارک، Barsch از لهستان، Bibingka از فیلیپین، Sorputel از گوا، Boccellato از سیسیل، Lantilatico از فنلاند، سوپ Galettes از اسپانیا، نان خوک از ونزوئلا، پودینگ Malwa از آفریقای جنوبی و فاروفا از برزیل برخی از معروفترین آنها هستند. غذاها غذاهای کریسمس در جهان
بوچلاتو سیسیلی چیست؟
بوسلاتو یک کیک گرد است که با انجیر خشک، بادام و پسته تزئین می شود. دلیل طعم متمایز و لذیذ این کیک، افزودن نوشیدنی غلیظ «مارسالا» به خمیر قبل از پخت کیک است.
منبع: https://www.kojaro.com/food/209421-christmas-foods-world/
تحریریه دی 2 دی تور