چای حبابی یا چای حبابی با ترکیب جذاب چای شیرین و مروارید جویدنی، به نماد فرهنگی تایوان تبدیل شده است و با طعم متنوع خود، طرفدارانی در سراسر جهان دارد.
چای حباب دار که به چای بوبا نیز معروف است، یکی از نمادهای فرهنگی تایوان و یک نوشیدنی با شهرت جهانی است. این نوشیدنی جذاب ترکیبی از چای سرد شیرین و مرواریدهای تاپیوکای نرم و جویدنی است. چای حباب دار به دلیل ترکیب بی نظیری از بافت و طعم، تجربه نوشیدنی متفاوتی را ارائه می دهد. مرواریدهای تاپیوکا که در انتهای فنجان قرار گرفته اند، نه تنها به چای بافت جویدنی خوبی می دهند، بلکه به نمادی از نوشیدنی تبدیل شده اند.
خاستگاه “چای بابلی” به دو چایخانه تایوانی در دهه 1980 برمی گردد که هر دو ادعا می کنند اولین بار این ایده را اجرا کرده اند. اگرچه مالکیت این اختراع هرگز به اثبات نرسیده است، اما با گذشت زمان، چای حبابی به نمادی از خلاقیت تایوانی ها و همچنین مظهر فرهنگ نوشیدن این کشور تبدیل شده است. ترکیب اولیه ساده این نوشیدنی شامل چای سیاه و مروارید تاپیوکا با گذشت زمان متنوعتر شده و طعمها و مواد افزودنی مختلفی مانند چای سبز، نوشیدنیهای میوهای و حتی جایگزینهای غیر لبنی به آن اضافه شده است.
امروزه «چای بابلی» به یکی از نوشیدنیهای محبوب در بین مردم حتی خارج از مرزهای تایوان و در بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است. مغازه های بوبا را می توان در شهرهایی از برلین تا برازیلیا مشاهده کرد و مروارید تاپیوکا به غذاهای دیگری مانند قهوه و دسر راه پیدا کرده است. با این حال، چای حباب دار فقط یک نوشیدنی نیست. این انعکاس فرهنگ و خلاقیت تایوانی در آشپزی و نوشیدنی است که جایگاه ویژه ای در بین مردم سراسر جهان دارد.
آنچه در مورد تاریخچه چای بابل در این مقاله خواهید خواند:
چای حباب دار چیست؟
چای حبابدار یا «چای حبابدار»، مخلوطی از چای شیری و دانههای نشاستهای چسبنده و جویدنی به نام تاپیوکا است که به قدری محبوب است که به شکایتی منجر شده است که سالها به طول انجامیده است.
منبع تصویر: نشنال جئوگرافیک; نام عکاس: برنت هافاکر
چای حباب دار یک نوشیدنی خنک کننده با بافتی فوق العاده است و یکی از معروف ترین صادرات فرهنگی تایوان است. حباب های معروف این نوشیدنی به دلیل گازدار بودن شکل نمی گیرند. بلکه توده ای از گلوله های کوچک، نشاسته ای، شیرین و جویدنی است که در ته فنجان قرار می گیرد و با استفاده از نی پهن مخصوص به همراه مایع نوشیدنی مکیده می شود.
«چای بابل» که با نام «چای بابا» نیز شناخته می شود، کانون جنجال در شبکه های اجتماعی بود. این جنجال زمانی شروع شد که سیمو لیو بازیگر از شرکت چای حبابی به دلیل عدم اشاره به منشا تایوانی این نوشیدنی انتقاد کرد.
منبع تصویر: کوچه گردباد; نام عکاس: نامعلوم
اولین نسخه های این نوشیدنی در دهه 1980 از کافی شاپ های سنتی در تایوان پدیدار شد و امروزه، کافه های بوبا هنوز در اکثر محله های جزیره دیده می شود. این فروشگاه ها اغلب نوشیدنی ها را با سرعت باورنکردنی آماده و سرو می کنند.
از آن زمان، “چای بابلی” در سراسر جهان گسترش یافته است. بنابراین فروشگاه های انحصاری این نوشیدنی در سراسر جهان از برلین گرفته تا برازیلیا ظاهر شده اند. اکنون، این مرواریدهای نشاسته ای (که به آن حباب یا بوبا نیز می گویند) به چای شیر محدود نمی شود و به روش های مختلف و در انواع نوشیدنی ها و غذاها، از لاته با طعم گل رز گرفته تا تاپینگ پیتزا سرو می شود.
منبع تصویر: بریتانیکا; نام عکاس: نامعلوم
چای حباب از کجا و چگونه بوجود آمد؟
بافت یک عنصر مهم در آشپزی تایوانی است. محبوبیت بسیاری از غذاهای این جزیره تنها به دلیل طعم نیست، بلکه به دلیل طعمی است که ایجاد می کنند. در دسرها، تاپینگهای جویدنی و بر پایه نشاسته سالها بخشی از فرهنگ غذایی تایوانی بوده و معمولاً روی یخ یا با آب قند سرو میشوند.
منبع تصویر: نسل بعدی بابا; نام عکاس: نامعلوم
«چای حبابدار» یا چای حبابدار به شکل کنونی آن تقریباً چهار دهه پیش ساخته شد. دو خانه چای، چون شویی تانگ در شهر مرکزی تایچونگ و اتاق چای هانلین در شهر جنوبی تاینان، ادعا می کنند که این نوشیدنی در سال 1986 اختراع شده است.
آنجلا لیو، دختر بنیانگذار چایخانه چون شویی تانگ، چنین می گوید:
وقتی شروع به نوشیدن چای سرد کردیم، متوجه شدیم که می تواند بسیار همه کاره باشد. بنابراین، پدرم فکر کرد، چه کار دیگری می توان کرد؟
داستان از این قرار است که پدر آنجلا، لیو هان چیه، از کارمندانش خواست تا رویهها و بافتهای مختلف را آزمایش کنند و یکی از آنها تصمیم گرفت توپهای نشاستهای را به چای اضافه کند. و بدین ترتیب این نوشیدنی متولد شد.
منبع تصویر: سیاره چای; نام عکاس: نامعلوم
در شهر تاینان، بنیانگذار اتاق چای هانلین از غرفه های دسر در بازار سنتی محلی الهام گرفت. جک هوانگ، مدیر عامل هانلین، داستان را اینگونه بیان می کند:
چند روزی به این فکر کرد که چگونه ارزش نوشیدنی خود را افزایش دهد. تا اینکه ناگهان متوجه گلوله های نشاسته ای در آب قندی شد که مادربزرگش می فروخت. با خود گفت: چرا از اینها فقط با شکر سرو می شود؟ بنابراین، او این توپ های نشاسته ای را به چای خود اضافه کرد.
تایید قطعی هر یک از این داستان ها غیرممکن به نظر می رسد. اما ادعای مالکیت آنقدر جدی بود که این دو کافه وارد یک دعوای حقوقی 10 ساله شدند. سرانجام، در سال 2019، دادگاه به این نتیجه رسید که چون چای بابل یک محصول ثبت اختراع نیست، مهم نیست که واقعاً چه کسی آن را اختراع کرده است.
منبع تصویر: Medium; نام عکاس: نامعلوم
“چای بابلی” چگونه تهیه می شود؟
در ساده ترین حالت، بوبا یا مروارید از مخلوط نشاسته، شکر قهوه ای و آب ساخته می شود. مواد را به صورت گلوله های کوچک در می آورند و سپس در آب می جوشانند تا به غلظت یکدست، ژله مانند، جویدنی و براق برسند.
منبع تصویر: نشنال جئوگرافیک; نام عکاس: جفری بلکلر
نشاسته تاپیوکا که از ریشه گیاه کاساوا به دست می آید، ماده اصلی تهیه گلوله های نشاسته ای است. زیرا به مرواریدها بافتی نرم، لطیف و الاستیک می بخشد. با این حال، گاهی اوقات آن را با نشاسته سیب زمینی شیرین ترکیب می کنند تا یک قوام محکم تر و یکدست تر به دست آید. در واقع افزودن نشاسته سیب زمینی برای ایجاد قوام بیشتر و حفظ شکل بهتر توپ ها در نظر گرفته شده است.
رنگ کاراملی تیره که مشخصه بوبا است نیز به لطف شکر قهوه ای به دست می آید. از آنجایی که بوبای تازه فقط یک تا دو روز ماندگاری دارد، بسیاری از تولیدکنندگان تجاری برای افزایش عمر مفید مواد افزودنی اضافه می کنند.
منبع تصویر: World Tea Culture; نام عکاس: نامعلوم
پس از آماده شدن بوبا، نوبت به انتخاب نوع نوشیدنی برای سرو می رسد. در نسخه های اولیه، چای بوبا با چای سرد شیرین ساخته شده از چای سیاه و کرم بدون لاکتوز تهیه می شد. اما با گذشت زمان، گزینه های متنوع تری از جمله چای سبز، چای کوهستانی، چای یاس، و تیانگوانین (نوعی چای اولانگ با عطر قهوه مانند) در دسترس قرار گرفت.
این نوشیدنی ها گاهی با نوشیدنی های میوه ای ترکیب یا جایگزین می شوند. خامه قدیمی بدون لاکتوز نیز تا حد زیادی جای خود را به شیر کامل یا گاهی اوقات غیر لبنیات داده است.
منبع تصویر: Epicurious, Modern Gastronomy Recipes 7, Dad Cooks Dinner, Maine Spirits; نام عکاس: نامعلوم
نظر شما در مورد چای حبابی چیست؟ آیا تا به حال این نوشیدنی را امتحان کرده اید؟ لطفا فراموش نکنید که نظر ارزشمند خود را با کجارو و همراهانش در میان بگذارید.
منبع تصویر جلد: Nationalgeographic; نام عکاس: هیو میتون
سوالات متداول
“چای حباب” از کجا آمده و چرا این نام را به آن داده اند؟
چای حبابی یا چای حباب دار از تایوان سرچشمه گرفت و حدود 40 سال پیش به عنوان یک نوآوری در کافی شاپ ها ظاهر شد. این چای به دلیل مرواریدهای نرم و جویدنی تاپیوکا که در انتهای فنجان یافت می شود به این نام نامگذاری شده است.
تفاوت بین چای حباب دار اولیه و انواع امروزی چیست؟
نسخه اصلی با چای سیاه و کرم بدون لاکتوز ساخته شده است. اما امروزه انواع مختلفی از چای سبز، نوشیدنی های اولانگ، میوه ها و حتی جایگزین های غیر لبنی در حال تهیه است.
منبع: https://www.kojaro.com/food/209607-boba-bubble-tea-taiwan/
تحریریه دی 2 دی تور